Ons verhaal

Onze Ambitie

Onze ambitie? Goed genieten toekomst geven. Zodat jij ook in de toekomst kunt genieten van snacken, op fijne plekken en in een formule met een gezonde toekomst. Dat betekent dat we in 2030 willen laten zien hoe goed genieten kan met minstens 60% minder CO2-uitstoot. Daarbij zetten we in op meer vegetarische opties, dierenwelzijn, minder verspilling en het verminderen van de impact van verpakkingen.

De wereld verandert snel en wij vinden dat wij als formule niet achter kunnen blijven. Gezond ondernemerschap is voor ons het aanbieden van een betere optie voor onze gasten, zodat we ook voor volgende generaties onze kwaliteit kunnen garanderen en goed genieten toekomst geven. We willen niet afwachten, we ondernemen liever actie.

Want duurzaam is doen!


Duurzaamheid - Vega

Vega

Het aantal vegetarische opties bij Kwalitaria is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Altijd met het doel: 0% vlees en 100% smaak. Zo zijn al onze burgers ook vega te bestellen en vind je steeds meer vegetarische snacks in het assortiment.


Dierenwelzijn

Duurzaamheid een eitje? Wel als het een Kipster ei is! Niet voor niets is Kwalitaria begin 2020 overgestapt op de eieren van Kipster, de meest duurzame kippenboerderij ter wereld. Daarnaast verkopen we bij Kwalitaria zoveel mogelijk vlees met het Beter Leven keurmerk en plofkipvrije producten.

Duurzaamheid - dier en welzijn

Duurzaamheid - verspilling

Verspillingsvrij

Voedselverspilling is een van de grootste problemen voor onze planeet. Wereldwijd wordt ongeveer een derde van al het voedsel verspild. Zonde! Sinds 2021 werkt Kwalitaria samen met De Verspillingsfabriek en maken we onze tomatenrelish van misvormde en te kleine tomaten die normaal gesproken worden weggegooid. Op deze manier redden wij als Kwalitaria 7.500 kilo tomaten van de afvalbak. Dat is pas echt lekker!


Verpakkingen

Voortaan snack ik zonder plastic! Kwalitaria heeft een nieuwe verpakkingslijn van duurzaam FSC-karton. Bovendien werken we er hard aan om het aantal verpakkingen dat nodig is te verminderen. Op dit gebied blijven we verbeteren en doorontwikkelen.

Duurzaamheid - verpakking