Japanse runderreepjes special

Japanse runderreepjes special

Friet met runderreepjes, paprika, komkommer, Japanse mayonaise, gebakken uitjes, sesamzaadjes, bosui en sesamsaus.

Krokante uienringen special

Krokante uienringen special

Friet met krokante uienringen, bosui, knoflooksaus, Italiaanse kaassnippers, tomatenrelish en rucola.

De allerlekkerste friet

…of patat

De friet bij Kwalitaria wordt gemaakt van de heerlijke Hollandse Agria aardappel. Lekker dik gesneden, vol van smaak én lekker krokant gebakken. Wij vinden ze in ieder geval de aller, aller, allerlekkerste. Je proeft echt de smaak van aardappel. Het bakken van onze patat doen we met vloeibare frituurolie. Deze plantaardige olie bestaat onder andere uit zonnebloemolie. Dat is niet alleen beter, maar ook veel lekkerder. Kwalitaria bakt zo meer dan vijf miljoen porties friet per jaar!

Is het friet of patat?

Is het nou friet of patat? Het blijft een welles-frietes discussie… De naam komt van het woord patates frites, wat weer gefrituurde aardappelen betekent. Wat je ook aanhoudt, wij zijn er gewoon gek op! De eerste Nederlandse frietjes werden in Breda gebakken. In 2019 werd het 150-jarige bestaan van de Nederlandse friet gevierd. Wist je dat er jaarlijks in Nederland zo’n 57 miljard porties friet worden gegeten?

Probeer ook onze lekkere friet specials

Een patat mayo gaat er altijd wel in, maar soms wil je wel eens wat anders. Heb je ons assortiment friet specials al gezien? Dat is friet met een topping, ook wel loaded fries genoemd. Om je vingers bij af te likken! Hoe lekker klinkt bijvoorbeeld boerenfriet, een friet stoofvlees of friet hete kip met een lekkere dosis pit? Onze favoriet is toch wel de cheesy hot fries: een portie friet met romige kaassaus, knapperige bacon en jalapeño pepertjes. Dat wil je proeven!