Frietsaus
Frietsaus

Curry
Curry

Speciaal-curry
Speciaal-curry

Speciaal-ketchup
Speciaal-ketchup

Pindasaus
Pindasaus

Tomatenketchup
Tomatenketchup

Joppiesaus
Joppiesaus

Chilisaus
Chilisaus

Appelmoes
Appelmoes

Knoflooksaus
Knoflooksaus

Mosterd
Mosterd

De lekkerste sauzen

…maak elk gerecht speciaal

Snacken is een feestje, maar je moet het zelf speciaal maken. Hoe? Met een van onze heerlijke sauzen natuurlijk! De keuze is reuze: van de welbekende mayo en tomatenketchup tot een iets meer gewaagde optie zoals een heerlijke joppiesaus of pittige vlammensaus. Mmm, welke lekkere saus bestel jij bij je friet of frikandel?

Heerlijke sauzen, van mayonaise tot pindasaus

Mayo, ketchup, curry, pindasaus... Met zoveel soorten saus is het lastig kiezen. Wat is jouw favoriete saus bij je patat? De populairste saus is natuurlijk mayonaise of frietsaus. Weet jij wat het verschil is tussen mayonaise en frietsaus (ook wel fritessaus)? Wij leggen het uit! Beide sauzen worden gemaakt van dezelfde ingrediënten, maar het oliegehalte in mayonaise is een stuk hoger. We hebben nog een leuke sausvraag voor je: Is patat speciaal met curry of ketchup? Het antwoord… dat is aan jou! Wat ons betreft is er geen goed of fout, het is een kwestie van smaak. De keuze laten we dus helemaal aan jou.

Lekkere en verantwoorde sauzen

Bij Kwalitaria vinden we het belangrijk om onze producten steeds een beetje verantwoorder en waar mogelijk gezonder te maken. Dat geldt ook voor onze sauzen. We verwerken daarom minder suikers en e-nummers in onze sauzen. Zo is snacken voor iedereen een feestje. Wil jij weten welke saus het meest gezond is? Let dan vooral op de calorieën, suikers en het vetpercentage. Wist je al dat je bij veel van onze vestigingen ook een vegan mayonaise (ook wel veganaise) bestelt? Net zo lekker en romig, maar dan zonder ei.